Sofia Restaurant Week септември 2018: тенденции и резултати

Както и предишните издания на фестива и последното, през септември 2018, беше наситено с емоции за сетивата и душата. Много от участващите ресторанти показаха високо ниво и постоянство в работата си. Поздравления, за което!

Всички 29 заведения се постараха да предложат нещо по-различно пред своите настоящи и нови клиенти. Нещо по-нетрадиционно, оригинално. Някои бяха възнаградени с високи оценки от посетителите и хубави мнения, други имаха отличаващ брой резервации, трети бяха предпочитани и избирани за отбелязване на специални поводи (лични поводи). Ние от екипа на zavedenia.com и  Sofia Restaurant Week, както и от името на всички спонсори БЛАГОДАРИМ за старанието и вниманието, с което подходихте към събитието и се надяваме да се видим отново – с нови идеи и предложения за впечатляване на взискателния клиент!

Най-високи оценки за участието си получиха следните ресторанти: Бистрело, Кохинор, Hamachi-ni. Индийски ресторант Кохинор води с най-добри резултати 4,8 от възможни 5 точки!

Следващи в класацията са верните участници във фестивала, както и в състезанията, организирани от спонсорите: Вино и Тапас; Високи оценки получиха и ресторант Floret, Пушкин, 360 Sky & Restaurant,  Koto, Royal Thai и други.

Най-много направени резервации имаше в ресторантите: Iv by Chef Evropeiski, Къщата с часовника, Restaurant The View.

Най-голям интерес към тип кухня беше проявен към средиземноморската и европейската кухня. Но участието на цялата палитра от разнообразни вкусове даде възможност да се намери по нещо за всеки. Така ресторанти като Хамачи (японска кухня), Raja Bali (индонезийска кухня), Royal Thai (тайландска кухня) намериха своите нови дегустатори и със сигурност верни бъдещи клиенти.

Много резервации спрямо капацитет на заведението: Тук наблягаме на по-малките ресторантчета, които не могат да поемат посетители и да се сравняват в тази категория с големите, но отношението места-резервации е показателно. Голям интерес имаше към Вино и Тапас, Raja Bali, Talents, Hamachi-ni, Bistrello.

Най-интересни меню-предложения бяха ВСИЧКИ УЧАСТВАЩИ;

Най-сериозни с поетия ангажимент към събитието бяха ВСИЧКИ УЧАСТВАЩИ РЕСТОРАНТИ;

Надяваме се всички да сте останали най-вече  доволни и удовлетворени, за да може да се срещнем пак и да работим градивно за качеството на крайния резултат.  Подобряване нивото на предлаганата храна и услуга е позитив за всички страни. България има потенциал  в това отношение – има много талантливи готвачи, разнообразие и достъпност на хубави продукти; хора, които обичат и с удоволствие посещават стари и нови заведения, експериментаторски дух. Затова и обратната връзка е важен елемент за смисъла на събитието. Благодарим на всички посетители, които отделиха малко време за нея.

Leave a Reply