Пътят на успеха на заведенията: списъците

Имате ли проблеми с персонала? Остава ли работа незавършена навреме или изобщо?

Тогава не сте сами. На всички ни е трудно да сме сигурни, че всeки в нашето заведение знаe какво да прави и кога.

Решението е да се направи списък (checklist). Контролният списък е абсолютно необходим елемент в авиацията, който подобрява безопасността на полетите.

За заведенията, списъкът е инструмент, който гарантира, че нищо не се пропуска.

Например, можете да минете през контролен списък в сутрешния си инструктаж на персонала. Той може да включва основни дейности преди отваряне като: почистване на маси, подове, пепелници, прозорци, тоалетни.

След това допълнителни детайли като изнасяне на менюта, украсяване на маси. Имате ли обедно меню или специални ястия, които сервитьорите да препоръчват този ден? Уверете се, че те са част от вашия контролен списък. Не оставяйте нищо на случайността или паметта.

Подобно на самолет преди излитане, и вие се уверете, че сте осигурили всички предпоставки за безпроблемната работа на вашето заведение.

Направете контролния списък рутина, чиято цел е да превърне
безпроблемната работа на вашето заведение в процес, който никога не е оставен на случайността или на паметта.

Какво мислите? Интересуваме се от вашия опит. Тук в Zavedenia.bg
говорим с много хора от бранша и искаме да споделим с вас най-добрите практики, които научаваме. Това е първият от серия редовни имейли, които ще обсъждат различни теми, от съставянето на меню, нови тенденции в храните, маркетинг, дизайн, социални медии, човешки ресурси и данъци, до законодателство и много други.

Искате ли да правите най-доброто за своето заведение? Тогава не
забравяйте да проверявате нашите редовни имейли със съвети.

Leave a Reply