Оригинални идеи за привличане на клиенти по баровете в делнични дни

Приемаме, че делничните дни и най-вече средата на седмицата са най-ниско оборотните дни с най-малко посещение. Е, да, няма клиент, който да откаже “2 на цената на 1” или “Happy hour – всеки коктейл за 4 лв.”, но това не са достатъчни идеи, за да привлечете нужната маса клиенти. Бъдете креативни и малко луди. Смесете познати и нестандартни техники, за да привлечете внимание.

Дайте на активното население това, което иска.  Това са вашите клиенти, основните посетители на барове и ресторанти – лицата родени между 1982 и 2000 година. Вашите промоционални идеи и маркетинг трикове е редно да са съобразени възрастово с тях.

Оригинални идеи за привличане на клиенти в баровете през делничните дни

1) Персоналът – това са хората, които задържат клиентите. Ако той е част от ежедневието на клиента – посещението по време на седмицата е задължително. Барманите играят главна роля в това отношение. Тяхната социална природа и насоченост да общуват със седналите на бара хора е много важна. Един артистичен и общителен човек зад бара ще задържи постоянни посетители. Снимайте го, рекламирайте го (ако той е звездата във вашия бар), дайте му свобода да почерпи определни клиенти.

2) Обявете някаква платно/дъска с предстоящи събития през седмицата. Някакви дребни закачки, които могат да заинтригуват посетителя в понеделник да се върне в четвъртък, например (вечер на латино музиката, вечер на коктейлите, вечер на дамите, вечер в червено, вечер на бирата и прочие, и прочие…)

3) Добавете леко хапване. Изберете съвремени продукти и създайте модерна закуска за късните часове или нещо като брънч. Дори когато не закусват, част от клиентите често взимат закуска за следобедна закуска. Обявете меню със сандвичи и салати, например – с актуално съдържание, като моцарела, домати, авокадо, чери домати, зеленолистни, мусове и прочие. Така сравнително здравословната закуска ще привлече внимание.

4) Делнични рождени дни. За по-младите не е проблем да отбележат в колегиален кръг рождения си ден дори през седмицата. Обявете своите дребни, но оригинални идеи в това отношение. Така макар и “на бързо”, празникът може да е незабравим. Една бърза декорация, мини торта за рожденика, конфети или шампанско в красиви чаши (като комплимент от заведението) е добър старт и остава трайно приятни впечатления.

5) Сервиране на топла храна до късно. Ако локацията ви е сравнително “бизнес” или знаете, че много млади хора живеят наблизо – оставете работеща кухня до късно. Повечето млади хора в днешно време работат до късно и имат нужда да разпуснат след края на работния ден. Обикновено това се случва в позната обстановка (“в любимия бар”). Ако знаят, че при вас ще хапнат и пийнат на познатото добро ниво – те ще дойдат в 21:00ч. в сряда дори!

6) Привличайте посетители по интереси. Създайте примерна програма за делничните вечери – вечер на криминалните романи и песни; вечер на сладките коктейли и десерти; вечер на френската култура … Интересно е да наблюдавате как редовните посетители селектират на коя вечер да присъстват и какъв тип приятели ще доведат. Събирайте обратна връзка и предложения за бъдещи организирани вечери на различна тематика. Обявете събитията предварително в социалните мрежи и другите канали за реклама.

7) Партнирайте с други фирми в бранша и извън него. Бъдете домакин на фирмени презентации на техника и оборудване за барове, алкохолни и безалкохолни напитки (примерно), организирайте състезание за бармани или акции с благотворителна насоченост (“ден на бездомните животни”). Напълно е възможно новите ви клиенти да станат редовни, когато усетят контакта на общите ви интереси.

8) Сезони идеи и промени. Поглеждайте към календара от време на време и обновявайте излъчването и менюто на заведението. С настъпването на летните месеци – обявете предлаганите наливни бири, сладоледени десерти и торти, разхлаждащи коктейли. С настъпването на зимата – насочете внимание към уюта и топлината – предложете греяно вино, десерти със сезонни плодове, напитки с високо витамино съдържание. Погледнете и към празничните дати по от рано. Обмислете как ще се слее общото празнично настроение с вашия бар. Бъдете адекватни с времето и календара, за да почувстват посетители заинтересованост и дългосрочни намерения от ваша страна. Така и те ще изградят дългосрочни намерения към вас.

9) Покажете обществена ангажираност. Подобно на примера с организирането на благотворителни събития, винаги може да имате кутия за дарения; кутия за капачки (особено актуално в момента); ъгъл за събиране на играчки за домове за сираци; или в помощ на някой нуждаещ се любим артист/музикант.  Обявете, че 50% от събраните приходи от коктейли в понеделник и срядаотиват за благородна кауза (примерно).

Бъдете активни, защото съвременото платежоспособно население отива някъде, поради повече от една причина. Липсата на достатъчно свободно време и прочие ни кара да организираме нещата тип “с един куршум два заека”. Затова допълнителното благо, което ще получи вашия клиент не е за подценяване.

https://www.buzztime.com/business/blog/15-creative-bar-promotion-ideas-increase-midweek-business/

Leave a Reply