Как да таргетирате и привличате клиенти за Свети Валентин … от разстояние?

Едни от най-приятните клиенти, това са празнуващите Св. Валентин / Трифон Зарезан! Невероятно е колко много пари се инвестират за една едничка вечер. В условията на пандемия / епидемична обстановка / локдаун или както искате го кажете, нещата няма да се толкова ясни и предсказуеми. Дори част от сигурните Ви поръчки на клиенти за вкъщи може да отпаднат поради неблагоприятни обстоятелства, а именно подозрения, заразяване или контактност с боледуващи от корона вирус хора.

Сега ще се фокусираме върху 5 типа клиенти, които да привлечете с подходящи промоции за Св. Валентин и да увеличите печалбата за вечерта. Хубаво е да действате предварително. Да изградите визия на празника и да приемате поръчки предварително (с отложена доставка).

1. Всички фенове на празника – ще привлечете внимание с истински привлекателните за тълпата промоции, лансирани по всяко време на деня. В случая – онлайн! През Facebook профил, Instagram, Google Adwords и прочие канали за комуникация.

Например: обявете Happy hour малко преди вечерните часове. Ще привлечете хора, които в последния момент са решили да празнуват в домашни условия, нямат подготовка и искат бърза реализация на идеите си. Създайте подходящата промоция: “Шоколад и вино”; “Бира и ядки”; “разядка за двама” … бъдете креативни.

Друга интересна идея е да предоставите към сметката на всеки клиент, поръчал храна за вкъщи, седмица преди празника малък плик, тип “валентинка”, който съдържа  привлекателна оферта за една повторна празнична поръчка.

Създайте меню-предложения на хубава цена и/или специално предложение “за двама”. Включете храни, известни като афродизиак. Тематично е, защо не? (стриди, люти чушки, аспержи). Известен факт е, че лютото увеличава сърдечната дейност, а сладкото помага за синтезиране хормона на щастието. Макар и до голяма степен измислица, доказано е, че подробно описаните съставки в избрания специалитет – увеличават поръчаните бройки. Добавете любопитни факти към менюто си. Създайте пакетни оферти с привлекателни цени, удовлетворяващи различни предпочитания – рибно меню, вегетарианско меню, меню за влюбени (с много сладко и шоколад) и т.н.

2. Хора, без половинки – създайте подходящи промоции за празнуващите “Трифон Зарезан” – например сет меню с алкохол / мезета / игри с награди за всички, на които им е “аман от сладникави празници”.

Обърнете привлекателността на офертата си от пиенето към хапването или колко добре върви Точно Това Червено Вино  с Точно тези френски сирена и Точно с Тази Салата.

3. За двойки – таргет групата за Св. Валентин. Повече такива клиенти – по-високи приходи от консумация. Погрижете се за малките жестове и романтиката!

Предложете празнични пакети за обед и за вечеря. Предложете опция за обогатяването им по избор на клиента – поднасяне на букет за дамата, кутия бонбони, тематичен сувенир и т.н. Денят е известен с брачни и годежни предложения.  Колкото по-романтично, толкова по-добре – такъв е принципът на Свети Валентин!

4. Хора с деца – не винаги човек може да разчита на родата или детегледачка, когато има нужда. Бъдете герои за тези семейства. Предложете семейни оферти, с бонус към децата. Някаква играчка, която ще позволи на мама и татко да се насладят напразника е добре дошла … вкусните десерти също!

5. Домошари – “предложете празнично меню за вкъщи”, “романтично меню на свещи пред любимия филм” … Предвид корона вирусната обстановка, тази група клиенти може да е повече от миналогодишната. Бъдете гъвкави и създайте добър оборот, от клиенти, които така или иначе нмаше да заемат маса в заведението Ви. Пък един ден … знае ли човек?

Свети Валентин промоции “To Go” – удобни, вкусни, дори след няколко часа, добре пакетирани, може тематично, икономични. Такива, които са бюджетни и могат да се вземат на място (по пътя от работа към вкъщи). Обявете предварително някакви пакети с пакетни цени. Накарайте хората да поръчат предварително, за да си направите сметка и план за работа. Може да използвате нашата платформа https://order.bg , за приемане на такива поръчки онлайн. Добавете картичка с минимална отстъпка за следващо посещение, но вече на място.

За рекламнa трибуна може да използвате https://zavedenia.com и https://order.bg . Там, с рекламно каре или профил може да предложите специалните си оферти за този и всеки следващ повод. Колкото по-рано се организирате, толкова по-добре! Успех!