От един lockdown в друг. Или как се справт заведенията в условита на пандемия?

Какво означава LOCKDOWN за ресторантите в София, в Европа?

  • Вечерен час или пълно затварне;
  • Стриктни условия за поръчка и доставка на храна;
  • Десетки страници как да запазим работната ръка, с помощта на финансирания;
  • Неизвестните за бъдещото положение и прочие …
затворени ресторанти, заради корона вирус

Постепенно на европейската карта се наблюдава масово затваряне на търговски и ресторантьорски обекти. В Българи това се случи началато на декември 2020, в повечето европейски страни и по-рано. В Герамания това беше факт от началото на ноември 2020. В Лондон, например, затварнето беше постепенно. Нарастващите случаи на коронавирус изискваха допълнителни ограничения и ограничения, на които заведенията започваха да изнемогват и така до пълното им затваряне.

И как изглежда ситуацията в момента?

Ресторантите отворени ли са за посетители: НЕ

Ресторантите могат ли да осъществват доставки: ДА (виж: order.bg)

Ресторантите могат ли да провеждат частни събирани на хора: НЕ

Ресторантите могат ли да продават напитки, успоредно с приготвнето на храна за вкъши: НЕ (всичко, което излиза от заведението трябва да е пакетирано по стандарт)

Кога заведенията ще бъдат отворени: Новини по въпроса тепърва предстоят, но в Англия нагласите са към месец Март 2021. За България последната рестрикция е до края на януари 2021.

Какви помощи и финансови мерки предприема българската държава: съществуват редица проекти на местно ниво, както и през еврофондовете, но не всички засегнати отговарят на услови за субсидиране.

Неизвестните покрай ваксината: Тенденциите в теоритичното мислене описват позитивна перспектива (за отваряне на обекти, които да работят с клиенти на закрито), когато определена критична маса хора се ваксинират. В това число разглеждаме рисковите групи по степен на важност – колкото повече ваксинирани, толкова по-рано ще приключи lockdown-а.

храна за вкъщи, пандемия, lockdown
В очакване на поръчката за вкъщи!