Професионално за заведения и хотели

Официален Дневник на Zavedenia.com – За заведенията и забавленията

Advertisement

Преди 10 години беше зората на уебсайтовете в България, сега вече въпросът не е кой ти е сайта, а има ли те в „маркета”. Това поне е ситуация в Америка и развитите западно-европейски държави. Проблемът е обаче, че малко фирми правят мобилни приложения и ако правят, то цените са буквално космически. Навремето все пак така беше и със уебсайтовете, сега можеш да имаш сайт и за 100 лв, друг е въпросът колко ще е полезен на бзинес той. Но да не се отплесваме, сега си говорим за мобилни приложения. От пионерите в интернет пространстовото със сайтове за заведения – Zavedenia.bg , се опитват да опровергаят това твърдение и са разработили продукт който е достъпен дори за средни по големина заведения и бизнеси.

banner_mobile_apps

Защо му е на бизнеса приложение ?

Малкия и средния бизнес се мъчи в наши дни да запази редовните си клиенти, няма да крием и че всеки се опитва лоялно и нелоялно да привлече да открадне клиентите на другия. За тази цел повечето бият тъпана с всякакви промоции. От друга страна промоциите могат да навредят на имиджа на бизнеса Ви в дългосорочен план и  да изгоните вашите лоялни клиенти. Затова и някой малко по-съобразителни бизнеси се опитват да сегментират клиентите си и за различните групи да предлагат различни допълнителни блага, за това че са лоялни. С навлизането на „умните телефони” или по известни като smartphone-ите, малкия бизнес може да комуникира директно с тях. С прости думи, да пуснете специално предложение на всички ваши клиенти с iPhone.

В него може да поставите цялото ваше меню или набор от услуги, актуални предложения , галерии със снимки, новини свързани със вашия бизнес/заведение, карта къде се намирате и маршрут как се стига до вас от текущата локация на телефона, копче за набиране на вашия служебен телефон / резервации. Не е нужно вече да Ви търсят в Phonebook-а на телефона. Също така може да имате и специална форма за резервации, която изпраща email и дори SMS, за да може бързо да реагирате.

Другите ползи, които ще споменем са това че вече е модерно да имаш приложение, особено за някой заведения от рода на SinCity и най-известния рок-клуб в София- Rock’n’Rolla.

chergite

Цените за такива приложения на пазара варират от 3000 евро до 10000 евро в западните държави и от 3000 лв до 10000 лв на нашия роден пазар. Всъщност от zavedenia.bg и prilojenia.com са се опитали да създадат продукт, който да е в пъти по достъпен, а именно за описаните екстри може да получите приложение за около 1000 лв, и то както за iPhone, така и за телефоните с Android.

Вече може да намерите няколко приложения на заведения в София, например на веригата FPI, клуб RocknRolla, ресторанти Кактус, ресторанти Ниагара и Sincity, като до месец се очаква още две заведения и един хотел да имат собствени приложения.

От zavedenia.bg споделиха че близо 10% ( или близо 500 уникални на ден ) от посетителите сайта за заведения, са именно от мобилнителефони. Статистиката показва също че най-често се използва мобилния сайт zavedenia.mobi за търсене на завдения в Центъра на София, кварталите около бул. България, Студентски Град, Лозенец и Гео Милев. Много по-слабо е ползването в кварталите на север от Централна Гара и кварталите зад южната дъга на околовръстното. В iTunes, приложението ZAVEDENIA, в което може да избирате заведение около Вас, или да разгледате оферти, меню или снимки на дадено заведение, надхвърли 15000, а от месец Август може да бъде свалено и от Google Play.

Добре дошли в ерата на мобилния интернет.

Ето и над 10 софийски заведения вече с мобилни приложения – http://zavedenia.prilojenia.com

Мнения и коментари

There are no comments for this post.

Споделете мнение или коментар