Професионално за заведения и хотели

Официален Дневник на Zavedenia.com – За заведенията и забавленията

Advertisement

What's-Hot-Top-5_webЕдно от най-мащабните и популярни изследвания сред ресторантьорския бизнес на Националната асоциация на ресторантьорството (National Restaurant Association), която е част от Американската кулинарна федерация (American Culinary Federation), прогнозира, че през 2012 година водещите тенденции в менюто на ресторантите ще бъдат насочени към предлагането на здравословно детско меню и използването на продукти местно производство.

В тазгодишното изследване взимат участие около 1800 професионални готвачи. Резултатите сочат, че сред десетте водещи тенденции в менюто са: включването на местни меса и риба, продукти собствено производство, здравословно детско меню, изключително местни продукти, култивирането като кулинарна тема, детското хранене като кулинарна тема, продукти без глутен и такива, предизвикващи алергии, бира и вино местно производство, култивирани риби и морски храни и пълнозърнести продукти в детското меню.

Около 1/4 от готвачите (26%) оценяват приложенията за смарттелефоните като най-силната тенденция в технологиите, а 25% от тях казват, че таблетите, които се използват за разглеждане на менюто и винения лист ще бъдат най-големия връх в технологията. 16% от анкетираните споделят, че социалните медии ще бъдат водещатата тенденция, а 4% казват, че това ще бъдат QR кодовете.

Оригиналът на статията може да прочетете тук.

Мнения и коментари

There are no comments for this post.

Споделете мнение или коментар