Професионално за заведения и хотели

Официален Дневник на Zavedenia.com – За заведенията и забавленията

Advertisement

Преди около 2 години в Щатите се зашумява за една компания с името GROUPON (www.groupon.com). В последствие тази компания бе обявена за първата в щатите компания струваща над 1 милиар долара за малък период от време.

Преди около 6 месеца в България, започнаха да никнат като гъби копия на този сайт.

Бизнесът е ясен – продават се ваучери на по ниска цена, разчита се на големи продажби, съответно реални клиенти във вашето заведение. Решихме в една статия да опишем какво предтсвлява това, тъй като доста заведения вече ни се обадждат и питат за съвет относно този вид реклама.

ПЛЮСОВЕ:

-         не се плаща за рекламата

-         аудиториите на по известните вече сайтове в бранша е обикновено над 200 000 човека

-         по-голяма посещаемост на заведението Ви за периода, в който хората могат да използват ваучерите

МИНУСИ:

-         хората които използват този тип сайтове, са предимно хора склонни да посетят нещо ново, само заради промоцията. Малка е вероятноста този тип потребители да станат ваши лоялни клиенти.

-         Давайки над 50% отстъпка за използващите ваучери, и след взимане на комисионната от сайта, който продава ваучерите Ви, Вие работите на загуба

-         Психиката на нормалния потребител е че когато има драстично намаление, мнението за вашия бизнес (имиджът на заведението) може да се промени.

Като цяло в ситуация на свит пазар и намаляване на харчените пари по заведенията, допринася за популяризацията на сайтове тип GROUPON.

ПРЕПОРЪКИ, когато УЧАСТВАТЕ

-         ваучерите да се използват за по-малък период от време – не повече от месец

-         да поискате целия списък с email-и на закупилите ваучери ( Това е много ценна ифнормация, която не бива да изпускате. В последствие може да използвате тези email-и.)

От месец Март Zavedenia.com стартира услуга ZMS ваучери, за която Вие не плащате комисионна и изцяло Вие определяте условията. За повече информация 0887442693.

Надяваме се сме били полезни.

Zavedenia.com

Мнения и коментари

There are 4 comments for this post.

 1. Emo on март 22, 2011 2:14 pm

  - Плаща се за рекламата – отстъпката+комисионната на сайта е цената на рекламата.
  - Хорат, които са използвали промоцията ще станат редовни клиенти, ако останат ДОВОЛНИ!
  - Никой нормален човек не работи на загуба. В най-лошия случай се лишава само от печалба.
  - Мнението за Вашия бизнес се променя, но в каква посока зависи само от Вас. Не разбирам как това е минус, когато точно това е целта..
  -Ваучерите е по-добре да са за по дълъг период от време, за да могат клиентите да посетят заведението в удобно за тях време не за Вас, в крайна сметка клиентът е най-важен. Още повече така и Вие няма да сте претоварени в един момент и да се окаже, че не можете да поемете хората с ваучери. Такава ситуация ще има крайно негативен ефект.
  - Нямате дори право да поискате мейлите на клиентите. Това е лична информация, защитена със закон и сайтовете са длъжни да я пазят.

 2. groupidon on март 30, 2011 4:44 pm

  ето още един стартиращ сайт за групово пазаруване…този път насочен към обучения, концерти, културни събития и т.н…www.groupidon.net

 3. ivan on май 28, 2011 1:32 pm

  съгласен съм с Емо :) и не че нещо, но НИКОЙ няма право да разпространява мейла ми след като съм се абонирал за неговия сайт. заведенията си имат сайтове на които сами могат да си напишат – абонирайте се за бюлетина ни. авторът е останал анонимен, но ако сте му дали пари, че е написал статията…съжалявам ви.

 4. Kiro slepoto on ноември 10, 2011 3:24 am

  Emo i Ivan в тотална мъгла, БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА :) Никой нямал право … , че един FB някой от вас замисл ли се е как като се регистрирате с пощата си открива всичките ви приятели до 110 коляно, и пра баба ви дава преположение за приятелство… Всичко е ала бала, да има някаква част от даващите “купони” която се старае, но като цяло за мен това си е жива предпоставка за сваляне на нивото на услугите. ТОТАЛЕН РЕГРЕС! И все пак в времена на криза разбирам хората висящи по цял ден и търсещи къде, какво има по еФтинко :) Успех!

Споделете мнение или коментар