Професионално за заведения и хотели

Официален Дневник на Zavedenia.com – За заведенията и забавленията

Advertisement

имейл маркетингЕдна от основните маркетингови стратегии при управлението на Вашия ресторант е събирането на имейл адресите на клиентите ви. По този начин Вие не само поддържате контакт с тях, но и имате възможност отново да ги поканите да посетят заведението Ви. Умението се състои във Вашето послание. По-долу са изброени няколко съвета, които може да използвате при Вашата имейл маркетинг:

1. Пишете кратки и точни имейли!

Повече от когато и да е било преди информацията, с която ни заливат, е огромна. Времето на Вашите клиенти е ценно и те много лесно могат да бъдат раздразнени, ако някой им го загуби. Ето защо е хубаво да избягвате дълги и объркващи съобщения на неподходяща тематика. Вашите послания трябва да бъдат достатъчно кратки и точни. Предоставяйте само ключовата информация.

2. Пишете имейлите в приятелски тон!

Ресторантът е място, където хората отиват да се забавляват, да хапнат вкусна храна и да разпуснат. Ето защо Вашето послание може да бъде написано така, че да предразположи, а не отегчи Вашия клиент. Но как да пишем с приятелски и ведър тон, ако не сме добри писатели? Един добър съвет е да пишете по начин, по който разговаряте в приятелска обстановка. След като напишете имейл-а, прочетете го на висок глас, за да се уверите, че звучи добре.

3. Предложете някаква полза!

За да накарате клиентите ви да искат да получават оферти в личната си поща, е необходимо да им предложите нещо стойностно. Докато намаленията и ваучерите винаги се котират добре, има и други начини да направите Вашите имейли ценни за получателите. Можете да им изпращате уникални идеи за рецепти, идеи за това как да направят по-празнична вечерта или да им дадете съвет при купуването и избора на бяло вино.

4. Честота на имейлите!

Изпращането на прекалено много имейли може да раздразни клиентите Ви или те да приемат вашето съобщение като спам. От друга страна, рядкото изпращане може да възпрепятства установяването на по-близка връзка между Вас и клиента. Ето защо най-добрият вариант е да им изпращате имейл веднъж месечно. Най-подходящият ден от седмицата е петък следобед, когато хората нямат търпение да избягат от офиса и да започнат да се наслаждават на уикенда.

5. Включете линкове към социалните мрежи!

Окуражавайки клиентите Ви да споделят Вашите съобщения с техните приятели в социалните мрежи като Facebook и Twitter, може да помогне за разпространението на вашите оферти. Направете имейлите си лесни за споделяне, като включите линк към тях, за да може вашето съобщение да е на един клик разстояние с мишката от това то да бъде споделено със стотици, а защо не и хиляди бъдещи клиенти.

Важни въпроси, които е необходимо да си зададете преди да изпратите имейл до ваши клиент:

1. Какво искам да направят моите клиенти, когато им изпратя имейл? Да направят резервация, да станат приятели във Facebook страницата на заведението или да заповядат да опитат ново ястие от менюто?

2. Могат ли моите клиенти лесно да препратят или споделят имейла с техните приятели? Не забравяйте да сложите линкове към различни и популярни социални мрежи. Направете го лесно и удобно.

Не забравяйте, че имате няколко секунди време да заинтригувате вниманието на клиента преди той да се отегчи или да изтрие съобщението.

Направете нещата така, че те да бъдат максимално лесни. Накарайте вашите клиенти да резервират маса при вас, да празнуват с вас, да опитат от вашата кухня!

Мнения и коментари

There are no comments for this post.

Споделете мнение или коментар