Професионално за заведения и хотели

Официален Дневник на Zavedenia.com – За заведенията и забавленията

Advertisement

google-adwordsОсвен стандартна кампания по оптимизация на уебсайт, често хората търсят момнетални резултати и то за челните позиции в листа с резултати.

Това е важен момент, когато говорим за бърза реклама (наблягане на промоции, оферти, предложения с определен срок) или за реклама с конкурентна идея ( реклама в полето на действие на конкуренцията).
Както всяка реклама и тази изисква определен непрекъснат бюджет. Докато оптимизацията изисква първоначални вложения и вероятни последващи кампании със скромен бюджет.

Широко разпространен начин за платена реклама в Google e Google Adwords – реклама в търсачката на google. Тя се осъществява по определен механизъм:

- избор на подходящи ключови думи;
- съставяне на рекламно каре/ банер;
- активиране на едномесечна кампания;

Позициониране на рекламния банер става на първата страница от резултатите при търсене, от дясната страна в google, по подбраните ключови думи. Плаща се само при посещение, не при показване на рекламата (pay per click). Всяка ключова дума си има цена – няколко цента. При всяко посещение от сметката се удържат тези центове. Рекламното каре се появява до изчерпване на месечния бюджет, разпределен пропорционално както за деня, така и за месеца.

- поддръжка: следене и промяна, при необходимост на рекламните групи, добавяне на нови ключови думи, териториално и времево пускане и т.н.
- след изтичане на месеца се изпраща отчет за разпределение на бюджета.

adwords

Заниманията по пускането на рекламите не са сложни, но определено изискват време за подготовката и настройките. За необигран човек това може да отнеме няколко часа. В общия случай е по-изгодно да се обърнете към рекламната си агенция или директно към екипа на zavedenia.bg. Добре е да се поинтересувате и за оптимизацията на официалния ви сайт на заведението, за да излиза по-напред в резултатите от Google при търсене.

google-adwords

Мнения и коментари

There are no comments for this post.

Споделете мнение или коментар