Професионално за заведения и хотели

Официален Дневник на Zavedenia.com – За заведенията и забавленията

Advertisement

russia-mapВсички основни международни хотелски вериги или вече разполагат с хотел в Русия, или възнамеряват да открият в най-скоро време, отбелязват анализаторите. Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург, а отскоро и други градове привличат като магнит големите брандове. The Rezidor Hotel Group, Hilton Worlwide, Kempinski, Swissotel, Accor, Ritz-Carlton непрекъснато разширяват позициите си. Към тях предстои да се прибавят емблематичните азиатски вериги Shangri-La и Mandarin Oriental, които също се включват в надпреварата, откривайки хотели през 2011 и 2012.
Само за последните шест месеца легловата база в руската столица е нараснала с 1.7 хиляди стаи в 6 хотела.
Starwood – една от най-големите хотелски компании в света, обяви намерението си да инвестира $4 милиарда в откриване на хотели под бранда Sheraton на територията на Русия. Според представители на компанията Русия е една от четирите най-привлекателни държави в света по отношение на изграждането на хотели заедно с Китай, САЩ и Индия. През следващите три години се предвижда да бъдат отворени общо 50 хотела в различни градове на страната.
Според анализаторите въпреки големия брой новопостроени хотели в Русия все още съществува огромно неудовлетворено търсене на хотелски стаи, особено в по-ниския сегмент. Само през 2009 г. тук бяха отворени няколко хотела под брандовете Holiday Inn и Ibis. До 2012 г. се планира да бъдат завършени 20 хотела от средния ценови сегмент, няколко от които ще бъдат под бранда Park Inn и Ibis. Турската верига Continent Hotels, Resorts and Inns също изрази намерение да отвори няколко хотела в европейската част на Русия, подписвайки договор с руската компания Avrora Hospitality Group.
Засега международните оператори се въздържат от откриването на хотели в най-ниския ценови сегмент. Като причина се посочват, от една страна, руските строителни норми, според които кухненският блок трябва да е в пъти по-голям, отколкото в хотел от същата категория във Франция или Германия например, а това увеличава разходите и не позволява да се предлагат цени под 50 долара за стая.
От друга страна, изграждането на подобни хотели, които предлагат на гостите си единствено настаняване, е невъзможно без наличието на широка мрежа от местни заведения за хранене, а именно изхранването на туристите в много от провинциалните градове е проблематично, посочват анализаторите.

Мнения и коментари

There are no comments for this post.

Споделете мнение или коментар