Професионално за заведения и хотели

Официален Дневник на Zavedenia.com – За заведенията и забавленията

Advertisement

madonna-zavВ ранните часове на 30.08.09, 60 000 души буквално зе изсипаха в центъра на София, жадни да споделят и обсъдят преживяването си от грандиозния спектакъл на поп-Дивата, който закъсня с около час. Всички централни клубове се напълниха с хора, а “Ялта”  беше обявен официално за Мадона афтър парти с  Пол Оукънфолд, което предизвика допълнителен интерес.

Освен алкохолното разпускане се забеляза и огромен интерес към кръчмите, но в полунощ работеха само денонощните и тези на Ариана, в непосредствена близост до стадиона. Както можеше да се очаква, заведенията предлагащи хапване се оказаха напълно неподготвени за посрещането на изгладнелите фенове. Малцина управители се сетиха, че е разумно да поставят на входа човек, който да настанява желаещите и да се съобразява с капацитета на кухнята. Персоналът в заведенията беше недостатъчен за да се справи с многото посетители и в обслужването настъпи хаос. Всички естествено се оправдаваха с многото хора, сякаш те са им виновни за липсата на организация.

Често се споменава, че няма особено интересни забележителности за туристите в София, но смело можем да допълним, че и забавленията не са на особено добро ниво в града. Въпреки реакцията на публиката в Букурещ относно посланието на Мадона в подкрепа на ромите, факт е че Поп Кралицата предпочете да остане по-дълго в Румънската столица, а не при нас.

Иначе всички Българи плюят щедро себе си с ‘Българска му работа”  и обвиняват държавата за всички неуредици в страната ни. Можем ли да влагаме малко повече мисъл в това, което правим и как го правим? Много Българки са ходили на гурбет в чужбина да работят като “хостеси” (настаняващи новодошлите в заведенията), но в България тази професионална позиция не съществува. Малкото изключения само потвърждават истината. Сигурно не и е дошло времето, както и на много други неща свързани с обслужването. Е, все някога големия ни коефициент на интелигентност ще даде резултат, а дотогава… държавата ще ни е виновна и времето в което сме се родили.

Мнения и коментари

There are no comments for this post.

Споделете мнение или коментар