Професионално за заведения и хотели

Официален Дневник на Zavedenia.com – За заведенията и забавленията

Advertisement

CertifiedGreenLogoColor_2Големите вериги ресторанти за бързо хранене правят сериозни усилия за изграждането на нови обекти по екологични способи. Компаниите обясняват своите действия с желанието си да бъдат отговорни граждани и да налят разходите си чрез ефективност, съобщава американската Национална ресторантьорска асоциация.

McDonald’s например, който има 14 хиляди ресторанта в САЩ и 32 хиляди в чужбина, миналата година откри първия си „зелен” ресторант в Чикаго, а сега откри още един в Кери, Северна Каролина.

По данни на Ресторантьорската асоциация на САЩ, през 2007 година в Щатите има 250 000 ресторанти за бързо хранене, а стъпката към подобна промяна ще отвори голям пазар за компаниите, които строят с прилагането на зелени технологии.

В ресторантите от новото поколение се използват енергоспестяващи крушки, енергийно ефективни системи за отопление и охлаждане, рециклирани материали и тоалетни с пестяща употреба на вода.

Боб Лангърт, вицепрезидент за корпоративната социална отговорност в McDonald’s, казва в интервю за dowjones.com, че до края на настоящата година обектите на компанията, изградени по екологичен начин, ще достигнат 10 от сегашните седем.

Елизабет Стюарт, маркетинг директор и ръководител на инициативата за устойчивостта на веригата SUBWAY изрази очаквания, че в бъдеще все повече франчайзополучатели ще откриват екоресторанти. Първият екоресторант на SUBWAY беше открит през ноември 2007 година в Кисими, Флорида. Сега компанията вече има шест обекта, изградени по зелени стандарти и още 10 в строеж.

Източник: prkernel.com

Мнения и коментари

There are no comments for this post.

Споделете мнение или коментар